A ja sam negde rujno vino pio, a ja sam negde s drugom srećan bio, a ti, ti si mi čekala….

Pa svaka čast! Ovacije!
Sve što osećam kad ćujem ovu pesmu je nagon na povraćanje.

A možda to samo tako meni deluje, pošto mi nisu javili da je to zapravo recept za ljubavni napitak. Ako je tako evo izvinjavam se svima, počevši od Tozovca.

Prvi ideal, on je faca, šika, pravi haos, „juri ženske“ i još kao srećan, a ona Penelopa koja ga brižno čeka dok se on provodi!

Pa kad, samo mi recite kad je ovo postalo ok???

I ko je rekao da je to normalno i romantično? I ko je reko da je on dobar lik, dasa i ko je svim tim ženčićima rekao da je skroz ok da on malo jebucka sa strane, al ti ga slatka moja popričekaj, bitno je samo da se vrati!

Pa nije on slatka moja Džeki koji je zalutao u komšiluku i sasvim slučajno obrnuo i okrenuo par kujica dok si ti podizala decu, od kuće pravila dom, gradila karijeru ili radila već nešto, samo se nadam da nije sve što si radila čekala njega, jer ako se ikada počnu pevati druge pesme i počne se možda „nečekati“, nadam se da ćeš imati neki drugi život kojem ćeš se vratiti kad Džekija pokupe šinteri.

I svi ti nazovi frajeri, sve te mačo muškarčine, koje idu okolo rujno vino piju i još se osreće na račun tuđe nesreće imaju li oni obraz osim kad ga naslone na jastuk pored ove sigurice čekalice? Pitam se?

Pošto košta ta nevera? Kako se iskupite? Kakva je ponuda i tražnja na tržištu A ti, ti si me čekala:

1. Griža savesti

2. Bunda

ili je cena jedna ruža i čokolada?

Kolko puta sam gledala taj film! Par puta sam ga i igrala, par puta gledala iz prvog reda, a milion puta slušala.

I znate šta? Sve je samo nije mjuzikl! Pre će biti drama, sa elementima psiho trilera, nekad malo i naučne fantastike, pošto ne verujete da postoje mitska bića polu čovek polu laž.

Da vas ne držim u neizvesnosti kraj je obično kombinacija Osmog putnika, 11 žigosanih i Ljupke Stević. Posle toga ide serija Na terapiji, pa malo Severine i rakija se leči vinom …… dovršite sami, par vremenskih odrednica ( za nekog mesec, za nekog godina ), a možda ti bude bolje od recepta od Petra Božovića.

I sve to za šta? Zbog čega. Da biste bili deo nečijeg stiha?

Ako već možete, a verujem da možete birajte neke veselije stihove.

Birajte svoj naslov pesme i birajte kakav kraj želite i šta god da izaberete ne dozvolite da iko ikad, utiša ili ugasi vašu pesmu, onu koju nosite u duši i onu po kojoj će vas prepoznati onaj koji želi da čuje i ume uz nju da pleše.

Ljiljana Đurišić

Rođena sestra Ironije, unuka Satirike i majka Koluta Očima