foto: youtube.com/natural wonders

Priče o ukletim mestima od davnina kružile su našim narodom.Tako su nastajale legende o mračnim šumama u kojima se događaju neverovatne stvari, mostovima preko kojih ne smemo prelaziti noću, stvorenjima iz nekog drugog sveta.

Ipak ovakve prirodne pojave i priče nisu svojstvene samo našim ljudima. Priča o ukletim mestima ima na celog zemaljskoj kugli, jedna od njih nas vodi u Nemački grad Kromlau gde se nalazi kako ga je narod prozvao – Đavolji most.

Ovaj most neobičnog izgleda sagrađen je po naredbi viteza grada Kromlau u drugoj polovini 19.veka. Graditelji su koristili kamen i materijal koji su pronalazili u okolini, a njegov neobičan oblik učinio je da se za ovaj most nadaleko čuje.  Sagrađen je bez potpore i ima veoma tanak luk koji sa odrazom u reci pravi savršen krug, pa je svojim izgledom podstakao stanovništvo da govori o tome da je “nečastivi” tu morao umešati svoje prste. U prilog ovim trvdanjama ide i to što su se na ovom mestu često dešavale nesreće baš zbog tog uskog luka mosta, pa je prelazak preko njega danas zabranjen.

View this post on Instagram

#germany🇩🇪 #german #germany

A post shared by Zephyr (@xsoft.cloudx) on

Svojom lepotom okružen prirodnim lepotama Rakocbruk ili Đavolji most očarava mnoge turiste koji danas odlaze da uživaju u lepoti mosta, al ii celokupnog parka prirode u kome se nalazi.

Da li ste možda posetili ovu turističku atrakciju? Šaljite nam svoje fotografije i utiske…

Do sledećeg čitanja Jomart