U kišnom periodu, uvućiće vas u svoju tugu. Kad se Sunce pojavi, smejaćete se sa njom. Luckasta, pomalo tužna i vanredno maštovita. Takva vam je devojka Rak.

Ona zna i kako da štedi novac i upravo su joj novac i štednja istog jedna od omiljenih tema. Kad ovoj devojci kupite skup poklon i ona vam kaže „Nije trebalo“, ona to stvarno i misli. Međutim, Mesec i blizina vode otkriće vam sve njene skrivene snove i osloboditi je mnogobrojnih kočnica. Tada ćete videti ceo raspon njenih emocija.

Čudne stvari se događaju sa ženom Rakom ako je na obali pod mesečinom. Ta hladna, rezervisana dama će se pretvoriti u nimfu iz drugog sveta.

Ona ne voli kritiku i duboko je vređa ismevanje i ne podnosi da bude odbačena. Rak uvek okleva. Ako se ikad i pokrene, biće to u nazad ili u stranu. Ona ima stidljivu prirodu. Budite uvek ljubazni prema  njenoj majci. Na to je posebno osetljiva. Rakovi vole da čuvaju tajne, pišu dnevnike.

Često se plaši da nije dovoljno lepa, dovoljno mlada, dovoljno stara, dovoljno pametna. Morate u to stalno da je uveravate. Ona je predvidiva na naepredvidiv način. To je čini fascinantnom.

Kuhinja će joj biti omiljena prostorija ali će uvek strepeti da možda nije dovoljno dobra kuvarica.

Nije fer igrati se sa srcem ove devojke jer je ona odana, poštuje i voli. Nema ničega plitkog i površnog kada su njene emocije u pitanju. Svoje najdublje emocije čuva samo za najbliže ljude.

Njena osećanja su tako tanana i nežna da i najbezazlenija primedba može duboko da je povredi, a jako je teško prepoznati trenutak kada je povređena. Devojke Rakovi mnogo i lako plaču. Pokušajte da je uhvatite pre nego se duboko povuče u sebe. Ova voli da o njoj brinu i da bude voljena.

Nema kraja herojskom žrtvovanju žene Raka kada su u pitanju oni koje voli. Hrabrost koju nema za sebe, uvek će ima za nekog drugog.

Njena deca će u njoj imati tvrđavu snage. Ona će im pomoći da nađu svoj put. Rak vlada materinstvom. Deca će za nju uvek biti na prvom mestu. Žena Rak koja nema dece voleće životinje i svoje prijatelje materinskim osećajima i oni će uz nju biti zaista srećni.

Ona će uvek strpljivo čekati i pitati vas kako ste, jer je to stvarno zanima. Kod nje ćete uvek lepo jesti i odmoriti se.

I zato, dok je posmatrate kad tužna ćuti ili  dok vam nešto lepo priča, nemojte se ni pitati ko je ona zapravo – mesečeva nimfa ili luckasta devojka.

Odgovor nikada nećete saznati, a videćete, neće vam biti ni važan.