Verski vođa Brigem Jang, još u 19om veku izneo je senzacionalnu teoriju da bi svaki muškarac trebalo da ima ne jednu nego nekolliko žena. Možda i mnogi muškarci kriju zavist što su Istočnjaci osnivači harema. Ali, nije nužno da zbog toga maštaju i pate. Samo je dovoljno da nađu devojku ili ženu rođenu u znaku Blizanca. Na taj način garantovano, umesto jedne dobijaju dve žene, a vikendom možda i tri.

Njene godine su jedan od bitnih kriterijuma jer, dok sazri, ljubav za nju predstavlja samo igru. Ona je žena promenjivog i nepredvidivog ponašanja.

U početku je u ljubavi zanesena, a posle izvesnog vremena počeće da vas kritikuje. Od čarapa do frizure. Ona to radi oštrim sarkazmom od kojeg ćete se teško oporaviti. No, ne odustajte. Setite se, ona je dve u jednoj. Ona naravno  nije bezdušna. Žene Blizanci imaju mnogo više u sebi nego ostale žene.

Njoj je potrebno više osećanja nego vaš gnev. Takođe, veoma joj je teško da se posveti samo jednoj osobi. Ako joj pružite šansu, ona vas nikada neće opterećivati svojim kompleksnim karakterom jer je ona najpre vesela i živahna osoba. Uvek ima duhovite i pametne komentare. Dobro se snalazi u politici i poeziji. U isto vreme može biti vredna domaćica i intelektualka.

Ona nikad nije ukrućena i monotona. Ako mislite da je ovo preuveličavanje, setite se Merilin Monro. Svaki čovek koji je upoznao, imao je drugačije mišljenje o njoj.

Devojka Merkura je izuzetan drug. Pratiće vas u svemu, u svim aktivnostima. Voli sve sportove i u svakom može biti uspešna. Ona voli avanture i nije žena koja zanoveta. Ova žena se na da šokirati životnim nezgodama i nikad unapred ne stvara predrasude o nečemu. U društvu je uvek spremna za konverzaciju koja može trajati satima.

Neće dozvoliti da se zbog dece oseti sputanom ili ograničenom. Deca će pokušati da imitiraju majčinu nezavisnost i to će im ići u prilog. Njena mašta će se uvek podudarati sa maštom njene dece i iz toga će proisteći puno smeha i zabave. Ona je drug sa svojom decom ali će uvek insistirati na dobrim ocenama i uspehu u školi.

Ona sebe smatra ženstvenom i romantičnom osobom punom iznenađenja. Jednog dana će vam spremiti večeru uz cveće i sveće i srebrni escajg, već sledećeg možete dobiti konzervu graška ili pasulja, u kuhinji prepunoj neopranih sudova.

Ona će se obući kao manekenka na modnoj pisti, a potom će nostiti stare, iznošene stvari…kako joj dođe.

Ona je vetar. Ali ako je stignete, zadržite je.

Potajno, ona želi da se odmori i zadrži na jednom mestu.