Onako,pred san…Ljubav je zajebana i opasna stvar. Kada se pretvoriš u tu mekanu penu, onda je dovoljan jedan vetar da te uništi.

Ali dok plutaš, lebdiš i blesavo se smeješ,nema lepšeg osećaja.

I sve ono što te posle može boleti, i sve ono što te potencijalno može uništiti će jednog dana vredeti kada se setiš tog osećaja sreće i spokoja. Priče. Pogleda dok spava. I nekih noći u kojima si želeo da  nikada ne svane. I nekih zagrljaja u kojima si želela biti zauvek.

Ljudi su zaboravili kako se voli. Zato što ne vole dovoljno. Zato što dozoljavaju da im ugled, reputacija ili nekakav glupi ponos budu važniji od ljubavi. Za ljubav se boriš ako ti je stalo.

Jedan dan proveden sa onim pored kojeg leptirići u tvom stomaku divljaju i dlanovi se znoje dok ti se oči sjaje i dok ga tupavo gledaš je važniji od čitavog života ispunjenog nekim „samo tebi poznatim ponosom“.

Lagali su vas da se voli samo jednom, pa se možda plašite. Lagali su vas da slomljena srca ne zarastu, pa mislite da ne umete.

Ne bi bilo ništa tužnije za čoveka nego da je bio u stanju samo jednom da se zaljubi. Ljubav nije stvar, pa da može da se potroši.

O ljubavi se ne uči.

Ljubav se živi….

 

Evo dragi muškarci, priznajemo da smo teške i kad nije pms. I kad nije klimaks i kad nismo bolesne. I da menjamo mišljenje sto puta u danu, kad nam nije dan.

I da zvocamo što ste neodgovorni i kad nije besparica.

I da ne umemo da volimo vaše mame čak i kad su idealne.

I da mislimo da ste previše opušteni kad treba da se bakćete sa decom. I da ne podnosimo kad ne delite s nama muke ovozemaljske nego vam se baš tada spava ili ide negde sa društvom. I da.

Jesmo kupoholičarke ali bi nam i vi mogli nekad nešto kupiti. I da… možda nismo mnogo pametne ali ne morate nam to stalno ponavljati. Nikad nas nećete razumeti jer ni mi same sebe ne razumemo uvek.

Ali očekujemo da nas volite svaki dan, poštujete uvek, i nikad ne prepustite silini vetra i brzini reke. Da nas čvrsto držite za ruku na svakoj i najmanjoj litici života.

Da ne zaboravljate da nas sitnicama radujete i datume ne zaboravljate. Da nam svaki dan kažete da smo lepe…

Onda ćemo biti srećne…

A kud ćeš važnije od srećne i zadovoljne žene..

 

Ljiljana Đurišić

Rođena sestra Ironije, unuka Satirike i majka Koluta Očima