Nova godina je kao stvorena za promene, novu energiju, nove projekte, nove ljude. Često pravimo liste koje planiramo da ispoštujemo u narednoj godini, misleći da ćemo tako biti bolji. Hrabrimo sebe? Istina je malo drugačija.

Osobine koje želite da promenite, postupci koje ne želite da ponovite, ljudi s kojima ne želite kontakt… sve su to nazivi lista koje pravimo kada ulazimo u novu godinu. Mislimo da njima sebe menjamo na bolje, mislimo da ćemo tako postati bolji. Ne, drage moje.

Prema psihološkim i sociološkim studijama koje se obavljaju, veoma mali procenat svih tih odluka bude isproštovan. „Zašto?“ – pitate se? Jednostavno. Lako je napraviti spisak, lako je zapisati sve to što vam se ne dopada i samo tek tako reći „Od sutra primenjujem sve ove stavke!“ (svih 56). Teško…

Uostalom, zašto biste započinjale novu godinu silnim nekim promenama. Vi znate šta treba da menjate. Ne podsećajte sebe na to. Možda je par promena i okej, čisto da sebe dovedete u red. Ali one će svakako da se dese i bez spiska, ako su neophodne. Ali lepo je precrtati ih sa spiska kada se dogode, znam.

Umesto toga, podsetite sebe na sve lepe trenutke u prošloj godini. Zašto ne biste sa osmehom izašle iz prethodne i ušle u narednu godinu?

Tako je logičnije i lepše.

NOVA GODINA3

Always look at the bright side of life! – Uvek gledaj na život pozitivno!

Coka

4 KOMENTARA

  1. Necu da pravim spisak. Imam dugorocan plan, a koraci do ostvarenja ce ici sami po sebi. Samo nastavljam. Doduse, volela bih da kod sebe korigujem ponesto. Potrudicu se.

  2. Napravicu spisak lepih trenutaka koji ce me ohrabriti u ubedjenju da ce ih u narednoj biti vise.

  3. Ja sam uvek za humor. Vec sam napravila spisak svih otkacenih situacija u protekloj godini koje su me nasmejale od srca.

Comments are closed.