Od ove žene se sve može očekivati jer je nesvakidašnja, nesputana, nekonvencionalna. Njoj je više od svega stalo do slobode i potpune nezavisnosti. Vodolija pripada svima, a ipak nikome. Njena ljubav može biti nežna i nadahnuta ali tu će uvek biti maglovite neuhvatljivosti. Ona je svesna, maštovita sa puno smisla za praktično, a njene ideje često ostavljaju bez daha. Ona svoje ideje gotovo uvek i ostvaruje. Voli da se druži sa ljudima, nastoji da bude doterana i elegantna, raspoložena i vedra.

Vešto rukuje porodičnim budžetom i novcem generalno. Međutim, ako tragate  za strašću, na pogrešnom ste putu. Strast nije njena jača strana, ukoliko je tipična Vodolija. Ona fizičku ljubav smatra sasvim prijatnom ukoliko nije prenaglašena. Što znači da joj se može prepustiti ali i ne.

Očekujte da temeljno ispituje vaše srce, dokle god imate ijednu preostalu tajnu ili san koji nije proanalizirala. Ali, nemojte ni pokušavati da prodrete u njene misli. To nije način na koji se igra sa Vodolijom. Razgovor sa njom može biti neobičan. Ima zanosne manire i obično je stidljiva i povučena.

Podložna je iznenadnim nastupima inspiracije, a intuicija joj je izvanredna. Tom svojom intuicijom ona brzo prozre i odbaci prostake. Inače pada na stil, muziku, piće, ekscentrične dijaloge o svetu. Sposobna je, prilagodljiva i talentovana.

Divi se svemu što nosi prizvuk budućnosti i fantastike. Ona može uspešno da se bavi politikom, umetnošću, novinarstvom, profesurom, uspevajući u svim intelektualnim aktivnostima. Ona se takođe dobro snalazi i u teškim branšama koje su nekada bile skoro isključivo privilegija muškaraca.

Ona ima krhke kosti i  treba da se čuva preloma i iščašenja, a pati i od stomačnih tegoba i teškog varenja. Tipična žena Vodolija je sklona preteranoj mršavosti. Često joj odgovaraju nekonvencionalni metodi lečenja više nego ustaljeni. Ona ponekad ima vlastite teorije o tome šta je dobro, a šta loše i to zadržava za sebe. Najbolji lek joj je dobar san, disanje, miran život bez puno naprezanja i mnogo topline i ljubavi.

Najbolje usaglašeni astrološki partneri za Vodoliju su njihovi vazdušni prijatelji, dakle druge Vodolije, Blizanci i Vage, a zatim i vatreni trio Ovan, Lav ili Strelac.

U odevanju je nemoguće bilo šta predvideti jer one imaju sopstvena modna uverenja i ne robuju tendovima. Voli crvenu boju, ljubičastu, plavu, a možda najviše ultramarin plavu. Voli i cvetnu garderobu, geometrijske šare…

Vodolija jedan dan može imati kosu do struka, a već sutradan ići bez problema obrijane glave.

Omiljeni metali su joj  belo zlato, platina  i aluminijum.

Kamen – ametist, granit, smaragd, lapis lazuli, akvamarin. Biljka orhideja. Vole velike ptice.

Mogu računati na uspeh ako se uzdaju u brojeve 4,6,7,9,13,17,26,35,52,99, a posebno 68.

Žena Vodolija se raduje poklonima kao što su kućni ljubimci, garderoba, sobne biljke, nakit neobičnog oblika, parfemi.