Gde sve nisi bila, draga moja? U poslednjih 9 meseci sigurno ne tamo gde si planirala prošle godine u ovo vreme.

Znam, bio je po koji ukradeni vikend, spoznaja da i mesta u kojima živimo mogu doneti dašak radosti i mira, a znam i da je bilo srećnica koje su prilikom popuštanja mera uspele da ugrabe prelaz preko granica, dodirnu more, nakupe u pore, sad tako deficitaran vitamin D.

Kako god, ma koliko da je bilo lepo, bilo je kratko, bilo je nedovoljno, bilo je obavijeno strepnjom i na posletku prošlo je. Sada smo opet otišli dođavola.

Putovanja stoje kao zamrznute slike prošlih vremena, kafa sa  prijateljima je postala skup događaj, dolazi zima, hladnoća baš ne zove da se dugo bude vani.

Prolaze kraj naših snova koncerti, filmovi, predstave, žurke, proslave i ko zna šta još sve, što iz opreza, mudri ili preplašeni zaobilazimo, čekajući da prođe.

Međutim, dok čekamo da prođe, postoje neka mestašca koja bi mogli zajedno da obiđemo.

Potpuno su bezbedna, koštaju manje nego bilo koji izlazak koji nam nedostaje i nismo  ograničeni vremenom za posetu.

24 sata je otvoreno za svakog od nas. I možete povesti koga god želite.  Ne postoji limit. Dovoljno je samo da se ima mobilni telefon.

Dakle, draga moja, ako još nisi bila, možeš uz svoju kafu, pre posla, nakon posla, u pauzi dok učiš, dok se igraš sa decom, razgovaraš sa prijateljima, da uđeš u sms prepisku svog telefona i da pošalješ:

858 na 3030 Anika

845 na 3030 Minja

848 na 3030 Oliver

Iza ovih brojeva su bebe obolele od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Deca obolela od ove  bolesti skoro nikad ne dožive svoj drugi rođendan.

Lek postoji i skup je. Iznosi 2,4 miliona dolara.

I zato, draga moja, ako razmišljaš  gde sve nisi bila, otputuj u svoje srce na minut, dva i daj svoj doprinos u pokušaju da spasimo najdragocenije, najvažnije. Život.

Ova dečica imaju sve manje vremena, a mi, mi još možemo stići da pomognemo.

Pošalji poruku. Budi čovek.