U osvetljeni prostor, šaren od boja ušetali smo sa osmehom na usnama. Dom omladine, Festival „Sladak život“. Ponesen mirisima, naš mali ali odabran tim, brže-bolje podelio se prema štandovima; neko voli čokoladu, neko med, drugoj prija vino a treća se sladi tradicionalnim kolačima. Uživali smo.

Ipak, baklave su prve nestale. Originalne turske baklave sa orasima, pistaćima i čokoladom; prema svačijem ukusu i željama.

viber image 2019 11 17 15 29 30

Nadomak turskih poslastica, uzdizao se Avalski kutak, načičkan sitnim kolačima, pitama, džemovima, knedlama sa šljivama i kitnikezom – najstarijim vojvođanskim slatkišem od dunja. Sve to od svežeg voća iz voćnjaka.

viber image 2019 11 17 15 29 33

Iako je bio prisutan na više mesta, čist med nije bio dovoljan. Njemu je, u nameri da dodatno ojača imuni sistem potrošača, dodat šipurak ili zova. A u nekim teglama našlo se i koštunjavo voće; napunjeno, do vrha, na dohvat kašikice. Mašti tu nije bio kraj pa su mnoge mešavine krasili kiriki i kakao.

viber image 2019 11 17 15 29 40

Svi volimo medenjake, lako padamo na ručno rađene kolače, torte, ali bez dobrog vina, domaćeg vina, ne može se nazdraviti. Živeli, do naredne slatke prilike!

viber image 2019 11 17 15 29 39

Tim Draga moja

 

3 KOMENTARA

  1. Odlican festival, vredi posetiti ako ste ljubitelj slatkisa.
    Topla i prijatna atmosfera 😁

  2. Lepa priča… Ovaj put sam preskočila festival, ali spremam se za sledeću godinu…

  3. Bila sam na Festivalu i ići ću opet. Čokolada, meni najomiljenija. Čokloada – čudan proizvod. Kada su mi, kao detetu, pistavili najgluplje pitanje da li više volim mamu ili tatu, moj odgovor je bio „ćaksladu“. Mislim da nijedna poslastica ne izaziva takav osećaj uživanja. Volela bih da draga.moja piše o ovom božanstvenom slatkišu.

Comments are closed.