Draga moja, možda se i nisi srele sa komentarima kao što su „još nemas dečka/muža?“ ali one koje jesu znaju koliko su naporni i nepotreni. Samo jednu stvar im treba reći: Zato što biram!

Komentari „kako to da si se niko ne sviđa, kako to da nemaš dečka, kako ovo, kako ono….?“. Kako ljudima objasniti da se nekim ženama ne vrti ceo svet oko momaka i muškaraca. Hvala Bogu da je tako i da ih ima. Ne kažem da je zabavljati se sa momcima nešto loše, ali u određenom periodu nekome to nije toliko važno.

Zaniimljivije ti budu druge stvari. Kao što je na primer sviranje klavira, treniranje, druženje s drugaricama, čitanje, pisanje, putovanja,.. gledanje filmova, razmišlanje o smislu života i šta ćes sledeće da jedes.

Komentari da previše biramo, smeštam u top tri. Naravno da ću da biram, neću sigurno da se zalepim za prvog koji mi se udvara.

Koliko god posle određenog vremena poricala, neko pored ti ipak fali, ali i to dođe. Pobornik sam jednostavne filozofije – ne žuri, sve će doći kad treba da dođe i doći će s razlogom. Kao i ljubav.

Nikada ne bi trebalo da stupamo u vezu sa nekim samo da bismo bile u vezi. Mnogo je razloga za to. A glavni je da prikrivamo ono što stvarno osećamo. Usamljenost ili nepronalaženje sebe ne smemo prikrivati vezom.

Znam neke drugarice koje jednostavno ne mogu da se odluče, lutaju, tragaju a to na kraju postane pravi lavirint. Upetljate se u neke odnose iz kojih posle ne znate kako da se ispetljate. Brdo momaka, brdo veza a nijedna prava. Kako to?

Draga moja, prvo tragaj za sobom, pronađi sebe, a onda se upusti u traganje za drugom osobom. I ona će doći kao deo koji nedostaje slagalici da bude potpuna.

Kada znate ko ste i šta ste, kada znate šta želite ili šta ne želite, lakše ćete znati s kim vredi ući u priču a sa kim ne. Veza i ljubav treba da budu dar i ona treba da bude vaša oaza. Da u sred frke u tou dana možete tu osobu da pozovete sigurni da će vam njegov glas popraviti dan. Da ćete na kraju radnog i napornog dana, sigurni zaspati u njegovom zagrljaju. I da to sve stvarno i istinski osećate, oboje. Neko s kim ćete da se smejete, neko s kim ćete biti opuštene, neko pored koga se osećate kao vi, neko pored koga se osećate najlepše na svetu i neko zbog koga sijate! Neko ko se tako isto oseća pored vas.

U redu je zabavljati se i istraživati, ali ne po svaku cenu. Po cenu vaših ili tuđih osećanja. Upoznajte i zavolite sebe da biste mogli da upoznate i zavolite druge.

Tako da, biti sam u određenom period života predstavlja mudar period u kojem sve dolazi na svoje. Ne treba ga se plašiti. Birajte drage moje. Same birate svoju sudbinu i same krojite svoj život.

Budite hrabre, jedinstvene i nasmejane,

Vaša Coka

1 KOMENTAR

  1. Nažalost, danas je teško biti u miru sam sa sobom, a kamoli sa muškarcem. Ponekad se pitam da li uopšte postoji idealan muškarac za mene, ali ga treba napraviti idealnim…?

Comments are closed.