Drage moje, čuveni „spisak novogodišnjih odluka“ sadrži razne želje i ciljeve. Odlučila sam da se raspitam među prijateljima i da saznam koje su to odluke koje se najčešće ispisuju.

Prvu želju koju navodim, ne bih nazvala novogodišnjom, nazvala bih je godišnjom. Uvek od nekog čujem da želi da smrša, bez obzira koje je godišnje doba, mesec, dan… Većina ljudi kao novogodišnju odluku navodi zdraviju ishranu i manju kilažu. Iz iskustva znam da su teretane u februaru i martu najposećenije. Međutim već četvrtog i petog meseca u godini se taj broj prepolovi. Izgleda da ova novogodišnja odluka traje naizgled kratako. Hranite se zdravo zbog sebe, svog organizma i zdravlja, krećite se i figura će „doći“ sama. A i da ne dođe, svi smo mi savršeni takvi kakvi jesmo.

Učenje nečeg novog ili putovanje na neku destinaciju koju nikad niste posetili, je zabavno i edukativno. Zato mi se ova želja baš dopada. Mislim da nam je svima potrebno da učimo, da se krećemo napred, da doživimo neko novo iskustvo. Drago mi je što većina tako misli i što je ovo česta novogodišnja želja.

Vreme sa porodicom i našim najmilijima je neprocenjivo. Neretko zbog obaveza i društvenog života ne stižemo da sa njima provedemo onoliko vremena koliko bi trebalo.Potrudite se da bar jedno veče budete sa njima. Toplina porodičnog doma i atmosfera koja ga prati se ne može doživeti nigde sem baš tu, sa tim posebnim ljudima. Mame, tate, braća, sestre, bake ,deke, tetke, strine… svi su oni deo nas i mi smo deo njih. Pričajte, smejte se, uživajte.

SPISAK2

Bolja organizacija je svima potebna. Zato je i visoko rangirana na ovom famoznom spisku. Sada je bar zabavno i zanimljivo praviti planove, zapisivati ih u šarene i lepe planere koji imaju odeljke u koje možete upisivati zadatke i ciljeve. Pokušajte! Zapišite i probajte da ispratite plan i program.

Koliko god želeli da manje vremena provodimo na internetu, za mobilnim telefonom ili kompjuterom, nekako kao da  se lako predajemo u ispunjenju ove odluke. Bez obzira na to, ovo je jedna od čestih novogodišnjih „čvrstih odluka“. Manje tehnologije, više knjiga. Samo onaj ko je stvano odlučan u ovome će uspeti. Dakle, telefon na off i meditacija, mir i tišina.

Drage moje, za kraj bih vam poručila: Budite srećne! Neka ovo je želja i odluka broj jedan na vašm spisku!

 Koja je vaša novogodišnja odluka?

Srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike želi vam vaša Coka!

2 KOMENTARA

Comments are closed.