Uspešna i samouverena žena zna šta želi i ide ka tom cilju. Kako uspeva i šta je sve potrebno? Verujte da nije nikakva filozofija u pitanju. Sve to imamo u sebi. Samo je pitanje da li ćemo, kada i kako da to pustimo iz sebe.

Pre svega neophodno je postoji vreme koje je rezervisano samo za nas, žene. To znači samo NAŠE vreme. Bez obzira kada će ono biti realizovano i gde, ono mora biti samo naše. Da li ćemo same sa svojim mislima da prošetamo, ili ćemo sesti u kafić da popijemo kafu, da li ćemo da čitamo knjigu u fotelji ili pogledamo film, potpuno je nebitno. Ono što je bitno je da budemo same sa sobom, svojim mislima i svojim potrebama.

Kada se nekad zapitamo kako neko stiže sve te silne stvari da obavi, ili da bude tako nasmejan a ima toliko briga, drage moje sve je to do nas. Izazovite sebe! Izazivajte sebe! Da uradite više, da razmišljate više, da naučite više, da postignete više, da ne brinete stalno. Izazovi koje sebi postavljate mogu da budu različiti. Ali bitno je da izazivate sebe. To vas donekle i čini živim.

Ne odustajte od sebe i svog obazovanja. Ovo je bitno, drage moje. Ne odustajte od obrazovanje i vaše diplome. Da biste nešto postigle morate biti obrazovane i informisane. Učimo ceo život zar ne? Pa tako, pobrinite se da svakog dana saznate i naučite nešto novo.

111
 

Spremna je za izazov i uvek ga rado prihvata. Svesna je da će različite situacije u životu da joj donesu iskustvo. A svako iskustvo je odbrodošlo.

Vaše zdravlje mora biti visoko rangirano na listi prioriteta. Uspešne žene shvataju važnost ove stavke i nikada je ne dovode u pitanje. Zapamtite to!

Ono što rade ne samo uspešne neogo i pametne žene jeste da ne tretiraju posao kao svoj život. One znaju da se udalje od posla i da vode život i van njega. Koliko god voleli svoj posao, bili uspešni u njemu on ne može i ne sme da bude ceo vaš svet. Porodica, prijatelji, partner, ili nešto drugo moraju da postoje u vašem životu.

uspesna zena3
 

Kada sam rekla da uspešne žene zacrtaju cilj i idu ka njemu, to znači da naprave plan, smisle metode koje prate i jure ka tom cilju. A kada ga dostignu, bio on mali ili veliki – proslave ga. Jer ipak je dostignut. Zato je važno radovati se i slaviti i male i velike pobede. Podjednako su važne i slatke!

Samim tim što je sigurna u sebe i zna ko je – nije sujetna i nikada neće odbiti da nekome pomogne ili da ga posavetuje.

uspesna zea
 

Smeje se. Uspešna žena ne skida osmeh s lica. Zrači pozitivnom energijom. Zrači sigurnošću. Iako svi imamo momente kada nam se dešava nešto loše, kada nismo raspoloženi, kada nam nešto ne ide – ne postoi razlog da odustanemo i da se predamo. Osmeh na lice. Mi sve možemo!

 

Do sledećeg traganja, Coka

4 KOMENTARA

  1. Draga Coko, delimo isti stav! Ne postavljam sebi previsoke ciljeve, malo vece od trenutnog stanja. Ali ih uvek imam. Pa tako…cilj po cilj, malo veci, pa redom. Kad se osvrnem…pa…nisu uspesi baš ni zanemarljivi. Mi zaista mozemo sve!

  2. Tako je! Ponekad pomislim da ne mogu, da to nije bitno, da je uzaludno…ali , ne znam kako, pronadjem, iscackam to zrnce snage i krenem dalje.Nije uvek lako, ali do sada je uspevalo.I da, trenuci posvecenosti SEBI, moraju da postoje.

  3. Ma koliko se trudila da imam neki plan, život me demantuje. Više ništa ne radim na dugoročne staze, korak po korak…

Comments are closed.