Žena Devica može napustiti svog muža zbog muškarca kojeg je srela na nekom putovanju, doneti na svet dete svog ljubavnika pre braka i suočiti se sa neprijateljskim mišljenjem visoko uzdignute glave. To nije baš mnogo devičanski, ali se puno toga može naučiti o ovom nežnom, tananom malom simbolu besprekorne ženstvenosti. Jedno je sigurno, kičma joj je napravljena od nerđajućeg čelika.

Tačno je da je u osnovi stidljiva. Tu nema sumnje. Ali žena Devica je žena. Ona poseduje sve trikove i oružja, uključujući i odlučnost da traži sreću bez obzira gde je put odvede. Nekoliko bodljikavih staza neće je sprečiti niti naterati da traži pomoć.

Kada prihvati ljubav kao istinitu i idealnu, čistoća njenog sopstvenog shvatanja tog odnosa nadmoćno vlada nad svim zakonskim papirima na svetu. Ona je jedina žena Zodijaka koja može biti smrtno praktična i božanstveno romantična u isto vreme.

Ona je perfekcionista ali to ne znači da je i sama savršena. Ona ima negativne karakteristike koje mogu biti veoma neugodne. Kao prvo, žena Devica ima tvrdokorno uverenje da niko ne može ništa da uradi tako uredno i efikasno kao ona. Ono što vas može dovesti do ludila je, obično, da niko zaista i ne može. One su takođe i pristalice tačnosti.

Kada je neraspoložena ili mrzovoljna, ona neće besneti, ali može biti vrlo zlobna i nervozna. Pada na cveće, to da znate ako je naljutite. Ona je zemljani znak, ceni prirodne stvari i cveće će ublažiti njenu iritiranost. Što se tiče izvinjenja, treba da budu kratka i precizna. Devica nije ničija budala. Ona je možda poštena ali svakako nije naivna.

Ova žena ima mentalnu blokadu kada treba da prizna da je kriva.

Ne treba da je vodite na trkališta i ne dozvolite joj da vidi kako svoju platu dajete na kockarnicu. Sačuvajte sve vaše muške priće isključivo za muško društvo. Devica ne voli ekstreme i prostakluk.

Devojka Devica je dosadno pedantna za male stvari, ali može biti i najljubaznije, najvelikodušnije stvorenje na svetu. Uzmite njen perfekcionizam kao vrlinu, a ne kao porok. Ćak i kad vas iritira svojim kritičkim stavom, ima u njoj nešto neodoljivo. Njen smeh obično zvuči kao mala zvona. Nema iluzija i zato ne pokušavajte da joj prodate neke čudne ideje.

Za nju, istina je lepota i lepota je istina. Naviknite se na to da pere pepeljare svake tri sekunde. Ona će oprezno sebe deliti samo sa onima kojima veruje, a male stvari mnogo joj znače. Uprkos skromnosti i stidljivosti, ona je dovoljno snažna i jaka da drugi u njoj traže utočište kada se nagomilaju tamni oblaci.

Nenametljiva hrabrost i dubok osećaj odgovornosti žene Device često deluje kao magični lepak koji drži velike porodice na okupu. Takva je i kao prijatelj. Obično je dobra kuvarica, a dom joj je čist i ugodan.

Njeno dete nikad nećete videti kako trči slinavo po komšiluku, umazano, prljavo ili pocepanih patika. Niti će nena deca žvrljati zidove i dirati njene stvari. Ona će održavati strogu disciplinu.

Žene Device retko imaju više od dvoje dece jer im nije potrebno materinstvo da bi zadovoljile svoju ženstvenost. Ali, kada se dete pojavi u njenom životu, nikad neće zanemariti njegove fizičke, moralne i emotivne potrebe. Njihova deca će vam, s druge strane reći da su njihove mame uglavnom smešne i blage.

Lepo je doći u kuću u kojoj vas dočekuje Devica. To je mesto gde će uvek mirisati neka lepa hrana ili neko božanstvaeno cveće.

Kad se osmehne, zapaliće celu sobu svojim zračenjem.

Vredi je čuvati.