Žena Škorpija je opojna i zagonetna, privlačna, gorda i samopouzdana. Ali, žali za jednim. Što nije rođena kao muškarac. To ne znači da je ona muškobanjasta niti da svoj posao radi loše zato što je žena. 

Manje  tabua više šansi. To je ono čemu ona  teži. Škorpija se sa prezirom odnosi prema drugim ženama – poslušnim, sladunjavim suprugama i majkama.

Njome vlada Pluton i ona ima potrebu za dominacijom i sebe vidi kao oličenje ženstvenosti.

Njoj možete podmetnuti nogu ali ona se neće saplesti.

Muškarac ne treba da očekuje od ove žene da leprša oko njega.

Druge devojke bi pale na laskanja i udvaranja ali Škorpija će vas streljati pogledom ne bi li otkrila šta se krije iza vaših reči.

Ona je rendgen u ljudskom obliku. Nema flerta sa njom ako niste ozbiljni.

Ova fatalna žena skriva svoju osvetoljubiost treperavim osmehom, nežnostima i anđeoskim  glasom. Muškarac mora dobro da se čuva. Budite sigurni da u raju nema takvih besnulja kao što su Škorpije koje izgube kontrolu.

Ona može biti zapovednićki i nadmeno raspoložena, sarkastična i hladna, a zatim dostići usijanje kao rerna. Može puštati krike kao ptica zloslutnica ili šaptati kao grlica. U jedno možete biti sigurni, nikad nije neodlučna.

Škorpija ne trpi muškarca slabića. Ona traži ambiciju i hrabrost. Traži nekog jačeg od sebe, na koga će biti ponosna, a koji neće ugroziti njenu individualnost.

Od njega se traži da bude snažan, muževan i zgodan iznad proseka. Zatim i da ima visok stpen inteligencije. Kada  postane blizak ženi Škorpijji, taj  muškarac može biti siguran da je jedinstven i neobičan.

Ona je nabijena emocijama mada ih skriva. Nikad nije delimično zainteresovana. Uvek potpuno. Ona teži opasnostima jer želi da otkrije sve tajne života i, s obzirom da nije kukavica, njena traganja je zaista  mogu dovesti na razne čudne puteve.

Fantastičan je posmatrač i može da pronikne u niz ljudskih slabosti. Neverovatno je odana jakima, a slabiće neće udostojiti ni pogledom. Ljude koje ceni držaće pored sebe do kraja života.

Škorpija prirodno traži sklad i lepotu, zato će i njen dom biti takav. Obožava velika spremanja kuće i voli da se zavlači po ćoškovima i pronalazi stvari.

Što se tiče novca ona je apsolutno nepredvidiva. Može štedeti i štedeti i onda iznenada sve ekstravagantno potrošiti. Kako god, ona uživa u novcu bilo da ga čuva ili da ga troši.

Posesivna je i ne voli da je neko poseduje. Jedna od njihovih najgorih osobina je  što odbijaju da prihvate bilo čije mišljenje osim sopstvenog, kada su emocije u pitanju.

Slučajnu uvredu će vam oprostiti ako zna da nije bila namerna.

Škorpijin osećaj za pravdu je isto jak kao i onaj za osvetom. Mnogi to  zaboravljaju.

Ona ne zaboravlja ni jednu ljubaznost i dvostruko će vam vratiti. I suprotno.

Kada su u pitanju deca, može pokazati izvestan nedostatak nežnosti i pažnje, ali najmlađa deca će izvesno osetiti veliku ljubav i emotivnu sigurnost.

Majka Škorpija neće dozvoliti da talenti njene dece ostanu neprimećeni ili da padnu u zaborav. Provešće mnogo vremena hrabreći ih da teže višim ciljevima i trudiće se da im obezbedi svu podršku i  pomoć.

Deca će je smatrati jakom i korisnom kada ih snađu pubertetski problemi, jer je njeno poznavanje ljudske prirode čini izuzetno mudrom.

Učiće ih da se suoče s teškoćma. Svako za koga ona misli da predstavlja opasnost za sreću  njene dece na bilo koji način, čak i bezazleno, biće uništen. Čak i njen muž ako bude stroži prema deci više nego što ona smatra da treba biti.

Škorpija vas može ponekad ugušiti svojim strašću za življenjem, u nekoj oluji njeni hladnokrvni razlozi, mirnoća i čelična snaga biće splav na kojem  će se otisnuti dalje u život.

Mada ona opčinjava na čudan i tajanstven način, njene vrebajuće oči će vas uvek iskreno gledati, iako ona sama ostaje izvan domašaja ljudskog  razuma.

Njena pojava  možda predstavlja malu opasnost po okolinu ali u svakom slučaju, uzudljliva je, nema šta.