Ako ženu Bika stavite na muke koje prevazilaze granice ljudske izdržljivosti, ili joj ruka sudbine podeli loše karte, ona će svoju ulogu života odigrati pošteno. Njena otvorenost i urođeno poštenje ne podnose nikakve uobičajene ženske trikove i suze. Žena Bik poseduje više moralne i emocionalne snage od mnogih muškaraca i ima veliko samopouzdanje u svoje vlastite sposobnosti.

Ako niste u stanju da udovoljite svim njenim zahtevima, može vam se dogoditi da preuzemete sve konce u svoje ruke. Ona traži pravog muškarca, jer zna da je i ona prava žena i time se ponosi. Muškarci uglavnom poštuju njenu osobinu da prihvata ljude onakve kakvi jesu. Kada naiđe na osobu koja joj se ne dopada, ona jednostavno takvu osobu izbegava.

Da bi se razjarila kao svaki pravi bik, morate je zaista saterati u ćošak. Da bi ste izazvali gnev žene Bika, potrebno je mnogo više od običnog flerta.

Mada nisu sklone velikom filozofiranju, one su vrlo oštroumne i pametne. Ipak, ne interesuje je preterano teorija relativiteta niti apstraktne teme. Za nju je najvažniji običan zdrav razum i sposobnost da shvati srž problema.

Ona je izrazito fizičko stvorenje. Da bi je nešto zainteresovalo mora da bude stvarno i da izgleda razumno. Najviše mrzi kad joj neko kaže da je nešto dobro za nju.

Žena Bik uživa u mirisima. Može da je usreći  miris jutarnjih novina, miris pokošene trave, upaljene sveće, svežeg cveća, oprane kose, egzotičnih parfema…ali, ne podnosi miris kućnih ljubimaca i neće biti srećna ako je odvedete na večeru u riblji restoran.

Kada su boje u pitanju, daće uvek prednost pastelnim tonovima, najpre svim nijansama plave i ružičaste. Ona je žena sa smislom za harmoniju, zato hrana koju jede mora da ima dobar ukus. Harmonićni zvuci i vizuelni efekti je privlače kao magnet. Ona voli muziku i umetnost. Takođe, ona se zauvek divi moći prirode.

Žena Bik je u svom srcu i nestašno dete. Uživaće ako je odvedete u luna park.

Ona ne voli kitnjast veš i upadljivo garderobu. Voli jednostavnost, sportsku garderobu i skup detalj.

Kada je bolje upoznate, videćete da je to tvrđava skrivene snage. Njena narav je uglavnom prijatna. Ljudi vole njen direktan i jednostavan način ophođenja. Nikako ne voli da joj se protivureči i može da prasne ako je budete požurivali.

Materinstvo joj izuzetno prija. Nežno će brinuti o svojoj bebi ali će vremenom postajati stroža i postavljaće više zahteva. One su ljute kada disciplina ne postoji i ne podnose neposlušnost i prkos. To ih može jako razbesneti. Neće oprostiti ni lenjost ni aljkavost i njena deca će morati da budu uredna. Njihova ljubav prema lepom i harmoničnom ih sprečava da ostanu ravnodušne na nered. Ona će biti dobar roditelj i kako godine budu prolazile, deci će više biti prijatelji, a manje klasičan lik majke.

Žene Bikovi nikada nisu mekušci. Retko kad se žale. Takva žena će sasvim mirno prihvatiti da izdržava muža ako se on nalazi npr. u finansijskoj krizi. Ona je vredan radnik sa izdržljivošću jednog muškarca.

U stanju je da noćima bdi pored bolesnog detea, a svom partneru može povratiti nadu kada bude poražen. U njenom srcu uvek ima mesta za sve rođake i prijatelje i u njenoj  kući uvek možete naći sigurno utočište.

Žena Bik je zaista velika žena, čak i ako je niža od 150cm.