Uz prvu jutarnju… 

Ja kad sam na dijeti nisam baš svoja, i onda svakakve gluposti pravim. U stanju sam da uradim svašta. I tako, u jednom pokušaju da budem istrajna u izgladnjivanu uhvati mene bivši da ga varam.

Uključio čovek kameru i snima, kaze; „Priznaj“, a ja negiram, snima on dalje i ne odustaje:

„Priznaj, gde je“, već besan, ja uporna, kažem da ga volim, njega i samo njega, i da je na prvom mestu, ne bih nikad.

„Lažes“ i još uvek snima, kaze pustiće na FB da svi vide kakva sam lažljivica i prevarant,. „Priznaj! „, ali ja se ne dam i negiram.

„Ženo luda, imam dokaze, sve je na kameri, bolje priznaj“, ja ne smem, šta će ljudi da misle. Gurne mi on ruku u džep vadi omot, i onako uz onaj ciničan smeh kaže „Bruko jedna, ni ovo nisi uspela da baciš, sram te bilo!“

Jbg, sad nemam više kud, kažem gasi kameru idemo do kreveta , sve ću ti da ti priznam. I moja priča počne.

Sama sam, morala sam, imam potrebu, nisam mogla da odolim, a i dijeta, izluđuje me, treba mi nešto da me podigne, i kad vidim dobro parče ja jednostavno moram, jače je od mene…izvadim još par starih omota sakrivenih ispod kreveta, kad sam glupa plavuša, pa ne bacam odmah, i pitam ga kako je znao da ga varam.

A on mrtav hladan izvadi opet jebeni telefon i pre nego da počne da mi pokazuje video kaže „Uzmi ogledalo i pogledaj se ako smeš. Treba da se stidiš!“, i ja, šta ću, sva pokunjena, uzeh i pogledah a ono, pizda mi materina nesposobna, trag po nosu, po celom obrazu, između zuba…

Eeeeeee koja sam ja sebi svinja kad ni čokoladu ne mogu da pojedem a da me ne provali.

Zamisli da sam radila nešto drugo…

Ljiljana Đurišić

Rođena sestra Ironije, unuka Satirike i majka Koluta Očima