Drage moje, pripremila sam vam nekoliko zanimljivih činjenica o ženama. Neke od njih je i nauka potvrdila. Među njima se nalazi podatak koliko prosečno provedemo u odabiru savršene odevne kombinacije, zašto više pričamo od muškaraca i kako i zašto smo počele da nosimo štikle. Uživajte!

Naučno je dokazano da žene pričaju mnogo više od muškaraca. Ne verujem da ste iznenađeni ovim podatkom. Da prođemo statistiku: U proseku, žena izgovori oko 20.000 reči u toku dana. To je oko 13.000 reči više od prosečnog muškarca. No, naučnici su otkrili da žene nisu krive za to, već određeni protein koji se u ženskom mozgu prirodno nalazi u većoj količini. Tako da drage moje, kada sledeći put čujete komentar da previše pričate samo mu uzvratite ovim podatkom koji potkrepljuje nauka. Bolje neka ćuti I neka vas sluša!

 Žene moje, sposobne smo da u proseku čuvamo tajnu čitavih 47 sati. Dakle, lepši pol ne ume da čuva tajne kažu istraživanja. Studija sprovedena nad 3.000 žena starosti od 18 do 65 godina otkrila je da žena u proseku čuva tajnu 47 sati i 15 minuta. Ista studija je pokazala i da svaka četvrta žena jednostavno ne može da zadrži tajnu za sebe, bez obzira na to koliko ona bila bitna.

Kod žena miris novorođenčeta izaziva istu reakciju u mozgu, kao kada narkoman dobije drogu. Ovaj miris ima najveći efekat na majke koje su već rađale bebe, I ima tu moć da ih u sekundi oraspoloži. Dakle, nebitno da li je njena beba ili ne, majka će na miris novorođenčeta reagovati pozitivno svaki put, i to baš istom moždanom reakcijom kao narkoman na drogu.

Drage moje, ode nama jedna cela godina života u osmišljavanju odevne kmbinacije. Samo? Prosečna žena provede oko 287 dana u toku života odlučujući šta će da obuče za sastanak, posao, izlazak, trening ili večeru sa prijateljima. Očekivano, najviše vremena drage moje provedemo osmišljajući idealnu kombinaciju za izlazak petkom ili subotom uveče. Rame uz rame ide utrošeno vreme na odabir idealne odeće za odmor. A kada ujutru ustanemo, u proseku provedemo 16 minuta odlučujući šta ćemo da obučemo ujutru pre posla.

zena
izvor:pexels

Možda ste i upoznate sa ovim podatkom, da su muškarci početkom 17. veka prvi počeli da nose štikle u cilju pokazivanja svog statusa. Logika je bla sledeća – neko ko ne mora da radi, može da izdrži ceo dan na visokim potpeticama. Iako su štikle danas odraz ženstvenosti, žene su najpre nosile štikle kako bi odražavale mušku moć. Tridesetih godina 17. veka dame su počele da skraćuju kosu, nose štikle pa i da puše lule, kako bi izgledale muževnije.

Žene lažu duplo manje nego muškarci, ha! Nauka je i ovo potvrdila! U proseku, muškarci slažu šest puta u toku dana, a žene svega tri.Uzmemo li u obzir i to da mnogo više pričamo, sve vodi ka tome da su žene mnogo iskrenije od muškaraca. I da zaključimo: Momci ne pričaju mnogo, ali kada pričaju – onda lažu. Šalimo se malo, ali nauka je ipak rekla svoje.

 

                                                                 Do narednih zanimljivih činjenica, Coka

3 KOMENTARA

Comments are closed.