Ona može biti meka kao pahulja, šaputati milo i uverljivo, može izgledati kao lutka, nositi svilu i čipku ali, sa svom svojom ženstvenošću, manirima i ljupkošću, žena Vaga nosi pantalone iznenađujuće lako i one joj sasvim dobro pristaju. Njeni mentalni procesi funkcionišu muškom energijom i odgovaraće vam u bilo kakvoj diskusiji koju ste započeli.

Većina žena Vaga se razmeće svojim pametnim dosetkama kad god se pojavi neka tema sa i najmanjom mogućnošću za raspravu. Ona takođe može sama započeti i završiti svađu u velikom stilu.

Ponekad je to jedino što joj je potrebno za brilijantni monolog koji može potrajati. Za to vreme, muškarac će se verovatno daviti u njenom šarmu.

On će vas u sve ubediti svojom jasnom logikom. Neće muškarac tu mnogo izgubiti zato što je ona obično u pravu jer, o svojim konačnim odlukama razmišlja vrlo pažljivo i temeljno, kao Vrhovni sud.

Osim tipično Vagine sklonosti da se sve dva puta odmeri kako bi bila sigurna da ni je nešto propustila, ona je izvanredna žena za muškarca koji je zaintresovan za ljubav ili drugarstvo ili i jedno i drugo.

Ova žena je savršeno pravedna i sasvim okrenuta ka donošenju odmerenih sudova.

Za ženu Vagu ne postoji samo ono što ona misli da je pravilno. Vaše mišljenje zaslužuje isto toliko poštovanja kolliko i njeno i npr Platonovo, sve dok se ne donese odluka na osnovu grešaka u njenim argumentima, vašim ili svih filozofa sveta.

Ona voli lepu garderobu, skupe parfeme, dobru muziku i jedva ćete primetiti njenu tvrdu glavu koja nosi lepu frizuru.

Ona mrzi da bude sama. Partnerstvo, kako u poslu tako i u ljubavi predstavlja njenu najdublju potrebu.

Ona ne voli da radi sama i nije sposobna da živi sama. Njena priroda je izgrađena za timski rad.

Ona će želeti da učestvuje u svim aktivnostima svog partnera.

Tipična žena Vaga nema nikakvu želju da bude kamen spoticanja oko vrata svog muža. Ona samo želi da ukloni svo kamenje sa njegovog puta.

Ona nije ni blizu tako nasilna spolja kao što je u sebi. Zbog toga joj se mora odati priznanje.

Prosečna žena Vaga je visoko intelektualna i ima zapanjujuću moć anliziranja. Retko kad dopušta da je emocije spreče u donošenju nepristrasne odluke.

Muškarac Ovan, Škorpija, Lav i Bik obožavaće svoje žene Vage. I ona će takođe obožavati njega. Bićete višestruko nagrađeni ako živite sa ženom Vagom.

Ona  nikad neće otvarati vašu poštu, nikada neće otkriti vaše tajne, nećete se žaliti na nedostatak fizičkog dokaza ljubavi. 

Njen dom izgleda kao sllike u časopisima, boje su harmonične, nameštaj udoban i obroci se služe na vreme. Bićete zahvali što je toliko pouzdana.

Žene u pantalonama su sasvim ok dok god imaju dovoljno razuma da obuku trenerku u kući i svilu za prijem. Ona ima taj razum. Jedna od njenih najvrednijih sposobnosti je da sakrije svoj oštri, istančani um iza potpune ženstvenosti.

Majka Vaga će obožavati i nežno paziti svoju decu, ali, iskreno govoreći, deca će joj biti na drugom mestu, muž na prvom.

Deca će dobiti veliki deo njenog srca ali im nikada neće dozvoliti da ukradu onaj kutak koji je mužu dala pre nego što je dobila decu.

Njena deca će biti uredna i učtiva. Majka Vaga je obično blaga, a ipak čvrsta kada je to potrebno. Njena deca nikad nisu zanemarena ili ignorisana. Nikada im neće dozvoliti da ne poštuju svog oca.

Žena Vaga obožava slatkiše i može se ugojiti. Može se dugo zadržati u izlasku sa prijateljima i napiti se. Može se ponašati i kao mali šef ili može preopširno i dugo pričati ali to će se događati samo kada su njene  emocionalne terazije van ravnoteže.

Kad to prođe, uvek će uspeti da se vrate u stabilan mir. Vagine terazije uvek same postignu ravnotežu, osim ako neko ne drži nogu na jednoj strani.

Ako je jedna strana suviše nisko, dodajte malo ljubavi i ona će se podići.

Ako druga strana padne pod teretom preteške tuge, olakšajte je razumevanjem i njena božanstvena harmonija će se vratiti.